Ostesuppe med porre, kartoffel, bacon og brød

Kartoffel-porresuppe er en klassiker inden for suppegenren, og det er ikke så underligt endda. Det er både en økonomisk spise, der kræver få ingredienser, samtidig med at den hitter hos både store og små. Her har den klassiske kartoffel-porresuppe fået et tvist med tilsætningen af flødeost, der gør suppen ekstra lækker og cremet. Ostesuppen bliver serveret med sprødstegt bacon, hakket purløg og lunt brød.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 27. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Suppe

1 porre
1 løg
300 g kartofler
1 spsk. smør
5 dl bouillon
½ tsk. tørret timian
80 g flødeost naturel, maks. 17 %
salt og peber

Andet

4 skiver bacon
1 spsk. purløg
2 fuldkornsboller
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skyl porre helt fri for jord, og skær den i skiver. Pil og hak løg. Skræl kartofler, og skær dem i tern.
2
Steg porre, løg og kartofler i smør i en gryde i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon og timian, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i cirka 20 minutter.
3
Blend suppen helt glat, og kom den tilbage i gryden. Lad flødeosten smelte i den varme suppe, og smag til med salt og peber.
4
Steg bacon sprød på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Hak det groft.
5
Snit purløg, og lun brødet.
6
Anret suppen i en dyb tallerken, og top med bacon og purløg. Servér med lunt brød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; porre
Håndfuld 3:Bacon; flødeost naturel, maks. 17 %
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle; kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bouillon; purløg; salt og peber; tørret timian
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt