Saftig juleand med delikat stuffing

Der er mange stærke følelser knyttet til den mad, vi sætter på bordet juleaften. Hver familie har sine traditioner, men de fleste er enige om, at en sprød og saftig andesteg er et must – tilbehøret kan så variere efter smag, behag og familietraditioner. Her får du Suzys bud på en saftig juleand med en delikat stuffing, der med garanti vil vække begejstring. Opskriften er inspireret af både engelske og danske madlavningstraditioner.

Tid i alt: 195 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 13. december 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

3000 g juleand, rå med ben og skind
1 lille løg
200 g franskbrød
1 æg
1 spsk. mælk, maks. 3,5%
1 tsk. salt
½ tsk. peber
3 spsk. Herbes de Provence
1 spsk. hvedemel
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Du skal bruge en stegepose i størrelse L eller XL til en juleand på cirka 3 kilo.
Bemærk: Vær opmærksom på, at juleanden mister en del fedt under tilberedningen - i dette tilfælde cirka 200 gram fedt for en and på 3 kilo, som svarer til 1800 kalorier. Derfor vil kaloriemængden variere fra omkring 120-300 kalorier per 100 gram tilberedt andekød afhængig af hvilken udskæring, du vælger, og om du spiser skind eller ej. I denne kalorieberegning er alle kalorier regnet med - derfor ligger kalorieberegningen i den helt høje ende.

Sådan gør du

1
Hvis anden er fra frost, skal den tø op efter anvisning på pakken. Det tager typisk 2-3 døgn på køl.
2
Sæt ovnen på 160 grader varmluft.
3
Hak løg fint.
4
Pil indmaden fra et franskbrød ud med en gaffel og kom det i en skål. Kom løg, æg og mælk i og krydr med salt, peber og Herbes de Provence. Rør franskbrødsmassen sammen, så den er ensartet. Nu er stuffingen klar til at fylde i juleanden.
5
Rens og soigner juleanden. Læg den på et bræt med åbningen opad. Fyld så stuffingen i anden med let hånd. Lad det stikke lidt ud ad anden. Krydr med salt og peber.
6
Kom hvedemel i stegeposen og ryst posten, så melet fordeler sig på indersiden af posen. Læg posen på en bradepande med det ene hjørne opad. Læg anden ind i posen og læg eventuelt indmad ud i siderne tæt ind til anden. Luk posen med den tilhørede lukkemekanisme og klip et snit på et par centimer af det hjørne, der stikker opad, så dampen kan komme ud af stegeposen. Sæt anden i ovnen og steg den i 3 timer.
7
Tag anden ud og hæld andefond og fedt fra stegeposen i en gryde. Lad gryden stå et par minutter og tap så det øverste lag fedt fra overfladen med en grydeske. Andefonden skal bruges senere.
8
Sæt ovnen på grillfunktion.
9
Skær så and og stuffing i mindre stykker og læg dem på en bradepande med bagespapir. Sørg for, at skindet ligger øverst, så det bliver sprødt. Hæld en smule af andefonden over andestykkerne og brug resten af fonden til en sovs.
10
Kort før servering: Giv and og stuffing 5 minutter under grillen. Hold øje med and og stuffing, så det ikke brænder på. Nu er and og stuffing klar til servering.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug resten af væsken fra anden til at lave en opbagt sovs af.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg
Håndfuld 3:Juleand, rå med ben og skind ; æg
Håndfuld 4:Franskbrød; hvedemel
Smagsgivere:Herbes de Provence; peber; salt
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:7454470
Fedt:28 g168 g
Kulhydrat:27 g162 g
Kostfibre:2 g12 g
Protein:96 g576 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt