Vegetarisk jambalaya med ris

Jambalaya er en skøn risret, der oprindeligt stammer fra New Orleans. Retten kan tilberedes på mange forskellige måder, men fælles for alle varianterne er, at de indeholder ris og grøntsager. Dertil kan man vælge at tilføje skaldyr, fisk eller kød, hvis man har lyst til det, eller man kan vælge at holde sig til den vegetariske version som her, hvor peberfrugt, løg, hvidløg, bladselleri, tomater og krydderier får følge af proteinrige bønner.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 28. august 2024 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

100 g ris, rå
1 peberfrugt
1 løg
2 stængler bladselleri
1 fed hvidløg
260 g kidneybønner, tilberedte
1 spsk. olie
1 laurbærblade
½ tsk. chiliflager
½ tsk. paprika
½ tsk. timian
½ tsk. tørret oregano
salt og peber
400 g hakkede tomater
1 grøntsagsbouillon, terning
1 håndfuld krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Kog ris efter anvisning på pakken.
2
Skær peberfrugt og løg i tern, skær bladselleri i tynde skiver og pres hvidløg.
3
Dræn bønnerne i en si.
4
Kom olie på en pande og svits peberfrugt, løg og bladselleri i 2-3 minutter.
5
Tilsæt alle krydderier, hakkende tomater, bouillonterning og bønner.
6
Lad retten simre i cirka 20 minutter under låg, tilsæt eventuelt lidt ekstra væde undervejs. Smag til med salt og peber.
7
Hak eventuelt krydderurter.
8
Servér jambalaya-retten med ris. Pynt med krydderurter.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan erstatte krydderurterne med forårsløg og limebåde.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Bladselleri; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Kidneybønne, tilberedt
Håndfuld 4:Ris, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chiliflager; grøntsagsbouillon, terning; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; laurbærblad; paprika; salt og peber; timian; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5251050
Fedt:8 g16 g
Kulhydrat:83 g166 g
Kostfibre:17 g34 g
Protein:21 g42 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt