Salat med tun, spidskål. agurk, rødløg, ærter og croutoner

Få et ordentligt skud grønt med denne salat med tun, spidskål, ærter og hjemmelavede croutoner. Salaten kan i bedste stop-madspildsånd justeres, så du kan få brugt de rester af kød eller grønt, som du har ved hånden. Det samme gælder de hjemmelavede croutoner, som kan bikses sammen ud af en fuldkornsbolle som her eller eksempelvis en skive daggammelt brød fra bageren. Lav gerne en større portion, nu du er i gang. De holder sig fint en uges tid i en lufttæt beholder.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 21. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Croutoner

1 fuldkornsbolle
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Salat

½ rødløg
100 g spidskål
50 g agurk
120 g cherrytomater
1 ds. tun i vand, konserves
50 g grønne ærter, dybfrost
1 håndfuld blandet salat

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ citron
½ tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær fuldkornsbolle i grove tern, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i cirka 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
3
Pil og hak rødløg, snit spidskål, skær agurk i tern, og halvér cherrytomater. Dræn tun. Kom det hele i en skål med ærter og salatblade.
4
Pisk olivenolie og citronsaft sammen, og smag til med honning, salt og peber.
5
Vend dressingen i salaten, top med croutoner, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; blandet salat; cherrytomat; grønne ærter, dybfrost; rødløg; spidskål
Håndfuld 3:Tun i vand, konserves
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie
Smagsgivere:Citron; honning; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt