Materialer du kan printe

Sense printbare skemaer og materiale

Få skabelon med Sense principper som PDF

Skemaerne og andet materiale er udelukkende til privat brug, og må ikke anvendes til kommercielt videresalg.

Print

Køleskabsophæng med Sense håndfulde

Køleskabsophænget er en daglig hjælper og reminder om at holde fokus på, hvordan du kan bygge et sundt og mættende måltid. Den mest simple måde, du kan følge Sense på, er ved at spise 3-4 håndfulde mad minimum to gange om dagen. Køleskabsophænget hjælper dig helt konkret med at få grøntsager, frugt, protein, stivelse og gode fedtstoffer på din tallerken. Hvis du er medlem af SenseMyDiet-appen, kan du søge de forskellige fødevarer frem i spisekassedagbogen og se hvilken håndfuld, de tæller i.

Download

Print

Kostdagbog – hold styr på, hvad du spiser

Hvis du ønsker at få syn for sagen og finde ud af, hvad du reelt set spiser på en dag, kan kostdagbogen være et godt redskab. Det kan være særligt nyttigt i en opstartsfase eller i perioder, hvor du måske er kommet ud af kurs med de gode måltidsvaner. Hvis du har downloadet SenseMyDiet-appen, kan du bruge de digitale spisekasser i appen til at holde styr på dine daglige måltider.

Download (1 uge) Download (2 dage)

Print

Sultbarometer – mærk din sult

Sultbarometeret er en visualisering af din sult- og mæthedsfornemmelse. Den kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor sulten eller hvor mæt du er før, efter og mellem måltider. Det vil på sigt hjælpe dig med at få godt styr på dine portionsstørrelser og blive god til at spise, når du er sulten, og stoppe, når du er mæt. Hvis du bruger Sense, så gå efter at åbne en spisekasse, når du rammer 7-8 på sultbarometeret. Spis så en portion mad, der binger dig ned på 0-1 på skalaen. Nu må der så gerne gå 5-6 timer, før du er oppe på 7-8 på skalaen igen. På den måde får du madro mellem måltiderne. Hvis du bliver sulten og lander på 6-7 på skalaen, og der stadigvæk er et par timer til næste hovedmåltid, så tag et lille mellemmåltid eller byg lidt mere mad på dine hovedmåltider, hvis du gerne vil nøjes med tre måltider om dagen.

Download

Print

Måleskema til vægttab

Måleskemaet er en god motivationsven, der kan ligge øverst i badeværelsesskabet og trækkes frem i ny og næ. Her kan du over tid følge din vægt og dine kropsmål. Du bestemmer selv hvor mange felter, du vil udfylde. Hvis vægten giver dig en negativ følelse, kan du nøjes med at bruge et målebånd og måle dig hver 14. dag. Hvis du har downloadet SenseMyDiet-appen, kan du bruge Udviklingssiden, hvor du både kan følge din kropsvægt og dine kropsmål og tilføje før- og efterbilleder. Det er ganske gratis at bruge den del af SenseMyDiet-appen – du skal blot downloade den fra App Store eller Google Play og oprette dig i appen.

Download

Print

Vanetræet 

Vanetræet er et effektivt værktøj til at skabe refleksion og overblik over de vaner, der dominerer i dit liv – på godt og på ondt. Vaner er defineret ved at være handlinger, vi foretager os uden at tænke over det. I forbindelse med en kostomlægning er det naturligvis oplagt at fokusere på spisevanerne, men i princippet kan Vanetræet bruges til at skabe overblik over alle former for vaner.

Download vejledning Download Vanetræ Download målsætninger