START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Blomkåls-kartoffelsalat med forårsløg

Tid i alt: 85 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 10. juni 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

650 g kartofler, nye danske
1 mellemstort blomkål, rå
1 stort løg
12 forårsløg
4 dl fraiche, maks. 9 %
100 g mayonnaise
1 tsk. karrypulver
1 tsk. paprika
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Spar tid ved at koge kartoflerne dagen før og læg dem på køl. Blomkåls-kartoffelsalaten holde sig frisk og sprød i tre til fire dage på køl.

Sådan gør du

1
Kog kartoflerne i 7 minutter i letsaltet vand og lad dem trække i det varme kogevand i 7 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af et koldt sted.
2
Del blomkål i små buketter. Skær løg i tern og forårsløg i tynde skiver.
3
Rør fraiche, mayonnaise, karry, paprika, salt og peber sammen. Dressingen skal være godt salt.
4
Skær de afkølede kartofler i lidt mindre stykker.
5
Kom blomkål, løg, forårsløg og dressing i en stor skål. Rør det godt sammen. Vend så de kogte kartofler i.
6
Servér eventuelt med et stykke kød, tomatskiver eller en grøn salat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter.
Tip #2
Kom friskpillede ærter i.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; forårsløg; løg
Håndfuld 4:Kartofler, nye danske
Fedt:Mayonnaise
Smagsgivere:Karrypulver; paprika; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:3251950
Fedt:20 g120 g
Kulhydrat:29 g174 g
Kostfibre:5 g30 g
Protein:8 g48 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt