Små frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat er en klassiker fra mormors køkken, som kan spises året rundt. Her er frikadellerne lavet som små, mundrette hapsere, der bliver suppleret med en skøn, frisk kartoffelsalat med en let skyrdressing i stedet for den klassiske variant med cremefraiche. Kartoflerne har fået sundt følge af smuk rødkål i fine strimler, tomater i tern og finthakket rødløg – det giver alt i alt en smuk opgradering til den traditionelle danske ret.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 2. marts 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffelsalat

100 g kartofler
100 g spidskål
1 tomat
¼ rødløg
½ dl skyr naturel
salt og peber

Frikadeller

1 fed hvidløg
1 spsk. persille
150 g hakket grisekød, 4-7 %
salt og peber
10 g olie
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, skær dem i grove tern og afkøl.
2
Snit spidskål fint, skær tomat og rødløg i tern.
3
Bland kartofler med spidskål, tomat og rødløg. Rør skyr sammen med salt og peber og vend den i kartoffelsalaten.
4
Hak hvidløg og persille fint.
5
Rør en fars af svinekød, hvidløg, persille, salt og peber. Form den til små frikadeller (som valnødder), og steg dem i olie, til de er gennemstegte og gyldne.
6
Server små frikadeller med kartoffelsalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom lidt karry og sennep i kartoffelsalaten.
Tip #2
Byt skyr med yoghurt naturel eller et andet syrnet mælkeprodukt. Brug et nip sukker som smagsgiver, hvis den er lidt til den syrlige side.
Tip #3
I stedet for hakket svinekød kan du bruge svin og kalv eller kylling.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødløg; spidskål; tomat
Håndfuld 3:Hakket grisekød, 4-7 %
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; persille; salt og peber
Mælkeprodukter:Skyr naturel

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:465465
Fedt:19 g19 g
Kulhydrat:27 g27 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:41 g41 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt