Broccolisalat med rødløg, dadler og valnødder toppet med bacon

En skøn og julet broccolisalat, der vil holde dig mæt og glad i mange timer. Broccolibuketterne bliver vendt på panden med rødløg og valnødder, inden hele herligheden vendes med en frisk og lækker dressing. Dadlerne, som du kommer i salaten til sidst, sørger for den søde smag, mens den sprøde bacon på toppen bidrager med det salte drys. En fuldendt ret, hvor alt går op i en højere enhed. Nyd den lun og mærk, hvordan den mætter dig på en behagelig og let måde.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 30. november 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Salatfyld

60 g bacon
½ rødløg
15 g valnødder
½ broccoli, rå
2 dadler, friske

Dressing

1 dl yoghurt, maks. 3,5 %
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker
salt og peber

Andet

3 salatblade
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Steg bacon sprødt på en tør pande og læg det på fedtsugende papir. Knæk bacon i mindre stykker.
2
Skær rødløg i tynde halve ringe og hak valnødder groft. Del broccoli i små buketter.
3
Steg rødløg, valnødder og broccoli i et par minutter i samme pande, som du har stegt bacon.
4
Rør yoghurt sammen med citronsaft, sukker, salt og peber.
5
Fjern sten og skær dadler i små stykker.
6
Bland rødløg, valnødder og broccoli med dressingen og vend daddelstykkerne i.
7
Servér broccolisalaten på salatblade og drys bacon på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; rødløg; salatblad
Håndfuld 3:Bacon
Håndfuld 4:Daddel, frisk
Fedt:Valnød
Smagsgivere:Citronsaft; salt og peber; sukker
Mælkeprodukter:Yoghurt, maks. 3,5 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:640640
Fedt:30 g30 g
Kulhydrat:66 g66 g
Kostfibre:11 g11 g
Protein:24 g24 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt