Bygotto med portobellosvampe og jordskokker

Prøv noget nyt og spændende med denne lækre opskrift på bygotto med portobellosvampe og jordskokker. Den klassiske risotto får her et twist med perlebyg i stedet for ris. Det fungerer fantastisk sammen med portobellosvampe og jordskokker, der giver retten en fuldendt og cremet smag. Glæd dig til en smagfuld madoplevelse, der kan holde dig mæt i lang tid.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 28. september 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 løg
2 fed hvidløg
100 g jordskokker
300 g portobellosvamp
20 g olie
1 ½ dl perlebyg, rå
1 bouillon, terning
4 dl kogende vand
1 dl fløde, 38 %
salt og peber
1 dl krydderurter efter eget ønske
40 g ost, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er håndfuld 3 erstattet af en ekstra håndfuld 4. Det følger principperne fra den vegetariske spisekassemodel i Sense. På den måde får du stadigvæk tre til fire håndfulde mad.

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg fint.
2
Fjern de mørkeste pletter fra jordskokkerne og det yderste af stokken på portobellosvampene. Skær jordskokker og svampe i små tern.
3
Opvarm halvdelen af olien i en pande og svits jordskokker og svampe i 8-10 minutter til de har taget farve. Kom dem i en skål.
4
Svits så løg og hvidløg i resten af olien i et par minutter. i samme pande Skyl perlebyggen, si dem fri for vand og kom dem i panden. Svits dem med i et minut.
5
Opløs bouillonterning i vand og hæld 3 deciliter i panden. Lad retten simre i cirka 15 minutter. Rør rundt i ny og næ. Tilsæt eventuelt mere bouillon undervejs, så retten ikke koger tør og brænder på.
6
Vend jordskokker og svampe i retten og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
7
Kog retten til den har det bid, du ønsker.
8
Hak krydderurterne og rør dem i.
9
Servér bygottoen med revet ost på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Erstat lidt af bouillonen med hvidvin.
Tip #2
Krydderurter som timian, basilikum, rosmarin, oregano, persille og salvie smager godt i retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Jordskok; løg; portobellosvamp
Håndfuld 4:Perlebyg, rå
Fedt:Fløde, 38 %; olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6401280
Fedt:37 g74 g
Kulhydrat:52 g104 g
Kostfibre:13 g26 g
Protein:17 g34 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt