Chili sin carne med sorte bønner, peberfrugt, avokado og ris

Denne her chili sin carne med sorte bønner, peberfrugt og tomat er proppet med smag takket være den flittige brug af krydderier. Herudover er der også frisk chili i den vegetariske chiligryde, som gerne må varme lidt på tungen. Er du kommet til at komme lidt for meget i, så kan du altid tøjle varmen fra chilierne med en skefuld fraiche eller to ved servering. Servér chili sin carne med ris som her, eller nyd den med et stykke lunt brød.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 27. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

80 g ris

Chili sin carne

1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. chilipeber
1 peberfrugt
1 ds. sorte bønner, tilberedte
1 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
½ tsk. spidskommen
1 tsk. tørret oregano
1 knsp. cayennepeber
1 tsk. paprika
salt og peber

Andet

½ avokado
1 dl krydderurter efter eget ønske
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Hak chilipeber, og skær peberfrugt i tern. Hæld væden fra bønnerne.
3
Steg løg, hvidløg, chili og peberfrugt i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Kom bønnerne ved, og lad den simre videre i 10 minutter. Kom lidt vand ved undervejs hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber.
4
Skær avokado i skiver, og hak krydderurter.
5
Anret chili sin carne i en dyb tallerken sammen med ris. Top med fraiche, og pynt med avocado og krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Cayennepeber; chilipeber; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; paprika; salt og peber; spidskommen; tomatpuré; tørret oregano
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt