Familielasagne med oksekød og usynlige rodfrugter

Har du mindre børn? Så kender du sikkert til deres svingende holdning til synlige grøntsager i maden, fuldkornsvalg og nye retter. Nogle gange er det et hit, andre gange ikke. Her får du opskriften på en lasagne, der er fyldt med blendede, og dermed usynlige, grøntsager. Retten blev til, da Suzy Wengel ville teste børn og mands reaktion på en lasagne med masser af grøntsager. Familielasagnen blev heldigvis mere end godkendt af hele familien, der kaldte den både fyldig, cremet og smagfuld.

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 20. februar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lasagne

2 løg
2 fed hvidløg
1500 g rodfrugtblanding, rå
4 spsk. olie
800 g hakket oksekød, 3-7 %
800 g hakkede tomater
4 dl mælk, maks. 3,5%
2 oksekødsbouillon, terninger
2 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
500 g let mornaysauce 4 %
300 g lasagneplader
150 g revet ost, maks. 30+/17 %

Andet

800 g cherrytomater
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg groft. Skræl rodfrugterne og skær med i grove stykker.
2
Steg løg og hvidløg i en stor tykbundet gryde i det meste af olien. Lad det svitse i et par minutter og kom så rodfrugterne ved. Svits igen i cirka 10 minutter og rør i blandingen i ny og næ så rodfrugterne ikke brænder på.
3
Svits kødet i resten af olien i en pande ved siden af. Det skal kun lige tage farve.
4
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
5
Kom hakkede tomater, mælk, bouillonterninger, oregano og timian i gryden med rodfrugter. Lad blandingen koge i cirka 10 minutter og fjern gryden fra varmekilden. Blend grøntsagerne med en stavblender til du får en helt ensartet sauce. Smag den til med salt og peber. Vend derefter kødet i.
6
Lav lasagnen i et ovnfast fad af passende størrelse. Lav den eventuelt i to fade.
7
Byg lasagnen i lag i denne rækkefølge: Kød sauce i bunden og så et lag med lasagneplader. Kom et lag kødsauce på igen og så lidt mornaysauce. Derefter lasagneplader igen og slut så af med et lag kødsauce med lidt mornaysauce øverst. Bag lasagnen i cirka 45 minutter. Drys ost på og bag lasagnen til osten er smeltet og blevet gylden.
8
Lad gerne lasagnen stå lidt før du spiser den.
9
Anret et stykke lasagne med tomater til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; hakkede tomater; løg; rodfrugtblanding, rå
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; revet ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Lasagneplade
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; oksekødsbouillon, terning; tørret oregano; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Let mornaysauce 4 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt