Frikadellesandwich med rødkål

Den klassiske middagsfrikadelle er en af de mest elskede retter fra det danske traditionskøkken. Den glimrer især ved måden hvorpå, den kan indgå i flere forskellige retter som eksempelvis frikadeller med kartofler, brun sovs og surt eller sommerens frikadeller med kartoffelsalat. Her indgår den populære frikadelle i en lækker frikadellesandwich med burgerbolle, mayonnaise, agurkesalat og lun rødkål.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 13. december 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Frikadeller

½ løg
200 g hakket grisekød, maks. 10 %
1 æg
1 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
¼ dl mælk, maks. 3,5%
½ tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber
1 spsk. smør

Andet

2 burgerboller
120 g rødkål, syltet
2 spsk. mayonnaise
80 g agurkesalat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Pil og hak eller riv løg. Kom det i en skål med fars, æg, rasp, hvedemel, mælk, salt og peber. Rør farsen sej, form den til 4 frikadeller, og steg dem i smør, til de er gyldne og gennemstegte.
2
Del burgerbolle, og lun den i ovnen.
3
Lun rødkål.
4
Smør over- og underbolle med mayonnaise. Del eventuelt frikadeller, og kom dem på underbollen. Top med agurkesalat, rødkål og overbolle, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
I stedet for hakket grisekød kan du bruge en blanding af gris og okse/kalv.
Tip #2
Rasp kan erstattes med havregryn.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurkesalat; løg; rødkål, syltet
Håndfuld 3:Hakket grisekød, maks. 10 %; æg
Håndfuld 4:Burgerbolle; hvedemel; rasp
Fedt:Mayonnaise; smør
Smagsgivere:Friskkværnet peber; salt
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:27 g54 g
Kulhydrat:58 g116 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:31 g62 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt