Fyldt peberfrugt med quinoa, sorte bønner og ost med salat

Nogle madtrends går lige så stille i glemslen, mens andre er kommet for at blive. I 80’erne var det populært at fylde diverse grøntsager med kød, inden de fik en tur i ovnen. Det var ren hyggemad, som stadig bringer glæde den dag i dag. I denne opskrift på fyldt peberfrugt må farsen dog vige til fordel for et grønt fyld bestående af quinoa og sorte bønner krydret med blandt andet koriander, hvidløg. spidskommen, paprika og chili.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 27. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Fyldt peberfrugt

60 g quinoa, rå
2 peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
2 tomater
1 håndfuld koriander
1 ds. sorte bønner, tilberedte
1 spsk. olie
½ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
¼ tsk. spidskommen
salt og peber
50 g revet mozzarella, min. 18 %

Salat

50 g grønne ærter, dybfrost
50 g agurk
2 håndfulde blandet salat
1 håndfuld ærteskud

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
¼ citron
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Kog quinoa efter anvisning på pakken.
3
Del peberfrugt på langs, og fjern kerner. Pil og hak løg og hvidløg. Skær tomat i tern, hak koriander, og dræn sorte bønner.
4
Steg løg og hvidløg i olie, til løgene er klare. Kom krydderier ved, og steg videre i 1 minut. Tilsæt tomat, quinoa, koriander og sorte bønner, og smag til med salt og peber.
5
Læg peberfrugt i et ovnfast fad, fordel fyldet i dem, og drys med revet ost. Dæk fadet med et låg eller sølvpapir, og sæt det i ovnen i 20 minutter. Fjern dernæst låg eller sølvpapir, og steg videre i cirka 10 minutter, til peberfrugten er mør.
6
Optø ærter, og skær agurk i tern. Kom dem i en skål med salatblade og ærteskud.
7
Pisk olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.
8
Anret fyldt peberfrugt og salat på en tallerken, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; blandet salat; grønne ærter, dybfrost; løg; peberfrugt; tomat
Håndfuld 3:Sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Quinoa, rå
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olie; revet mozzarella, min. 18 %
Smagsgivere:Chilipulver; citron; hvidløg; koriander; paprika; salt og peber; spidskommen; ærteskud
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt