Gazpachosuppe med rejespyd og brød

Uanset hvordan det danske sommervejr opfører sig, så er der solskin på tallerkenen, når du sætter hjemmelavet gazpachosuppe på menuen. Den kolde spanske suppe indeholder blandt andet peberfrugt, tomater og agurk, og der er fuld smæk på smagen takket være tilføjelsen af både hvidløg og eddike. Suppen her er toppet med grønt og hjemmelavede croutoner for ekstra knas. Dertil de lækreste spyd med hvidløgsmarinerede tigerrejer.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 26. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rejespyd

300 g tigerrejer
2 fed hvidløg
1 spsk. persille
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Gazpacho

1 skive franskbrød
1 fed hvidløg
7 tomater
2 peberfrugter, røde
¾ agurk
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
salt og peber

Topping

2 skiver franskbrød
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
2 forårsløg
1 tomat
¼ agurk
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil rejerne, og fjern tarmen.
2
Pil og riv hvidløg fint. Hak persille.
3
Bland rejer, hvidløg, persille og olivenolie, og krydr med salt og peber. Lad rejerne marinere, mens du forbereder resten.
4
Læg franskbrød i en skål, og hæld vand over, så det dækker.
5
Pil hvidløg, og skær tomater, peberfrugt og agurk i grove tern. Blend med udblødt franskbrød og olivenolie, og smag til med eddike, salt og peber. Sæt suppen på køl.
6
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
7
Skær franskbrød i grove tern, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i cirka 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
8
Snit forårsløg, og skær tomater og agurk i cirka 1 centimeter tern.
9
Sæt rejerne på spyd, og grill eller steg dem i 2-3 minutter, til de er gennemstegte.
10
Hæld suppen i dybe tallerkner, og pynt med croutoner, forårsløg, tomat og agurk. Servér med rejespyd.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; peberfrugt, rød; tomat
Håndfuld 3:Tigerrejer
Håndfuld 4:Franskbrød
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie
Smagsgivere:Hvidløg; hvidvinseddike; persille; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt