Græsk farsbrød med ovnkartofler, tzatziki og græsk salat

Tag et kulinarisk smut mod syd med dette lækre farsbrød tilsat en god håndfuld græsk velsmag. Farsbrødet er lavet på en kombination af kalv og gris, og det er blandt andet krydret med soltørret tomat, hvidløg, rosmarin og feta. I denne opskrift på græsk farsbrød får de saftige skiver farsbrød selskab af ovnkartofler med timian, tzatziki og en farverig græsk salat med balsamicovinaigrette. Du kan dog servere græsk farsbrød med mange forskellige slags tilbehør.

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 10. april 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Farsbrød

1 løg
1 fed hvidløg
40 g soltørrede tomater
40 g oliven
60 g feta, 31+/ 18 % eller derover
400 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
1 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
½ dl mælk, maks. 3,5%
1 tsk. tørret rosmarin
salt og peber

Kartofler

380 g kartofler
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
salt og peber

Tzatziki

½ agurk
½ tsk. salt
1 fed hvidløg
2 dl yoghurt, maks. 3,5 %
1 knsp. peber

Salat

½ agurk
3 tomater
1 lille rødløg
50 g feta, 31+/ 18 % eller derover
50 g oliven
1 drys tørret oregano

Dressing

1 ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. balsamicoeddike
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 3 eller 6 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Hak soltørrede tomater, skær oliven i skiver, og smuldr feta groft. Bland det med hakket kød, æg, rasp, hvedemel, mælk, rosmarin, salt og peber. Rør farsen sej, og form den til et farsbrød i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i cirka 40 minutter, til farsbrødet er gennemstegt.
3
Rens eller skræl kartofler. Skær kartofler i både, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Bag kartoflerne på en bageplade med bagepapir i ovnen i cirka 40 minutter, til kartoflerne er gyldne og gennemstegte. Vend kartoflerne undervejs.
4
Halvér agurk på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Riv agurken, vend den med salt, og lad den trække i en si i 15 minutter. Pres overskydende væske ud.
5
Pil og pres eller riv hvidløg fint, og bland det med agurk, yoghurt og peber.
6
Halvér agurk på langs, fjern eventuelt kerner, og skær den i skiver. Skær tomat i skiver. Pil rødløg, og skær det i fine ringe. Smuldr feta groft. Anret det hele på et lille fad med oliven, og drys med oregano.
7
Pisk olivenolie, eddike, salt og peber sammen, og dryp dressingen over salaten.
8
Skær farsbrød i skiver, og servér det med ovnkartofler, tzatziki og græsk salat.

Tips og gode råd

Tip #1
I stedet for hakket gris og kalv, kan du benytte hakket oksekød eller lammekød.
Tip #2
Afdryp eventuelt yoghurt i et kaffefilter i en halv time inden brug.
Tip #3
Du skal bruge udstenede oliven til denne ret.
Tip #4
Du kan også krydre kartoflerne med rosmarin eller oregano.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; løg; rødløg; soltørret tomat; tomat
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel; rasp
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; feta, 31+/ 18 % eller derover; olie; oliven
Smagsgivere:Balsamicoeddike; hvidløg; peber; salt; salt og peber; tørret oregano; tørret rosmarin; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%; yoghurt, maks. 3,5 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6451935
Fedt:30 g90 g
Kulhydrat:46 g138 g
Kostfibre:8 g24 g
Protein:47 g141 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt