Gratineret aubergine med oksekødsfyld, ost og ris

En aubergine er en af de smukkeste grøntsager, der findes. I rå form smager den sort-lilla skønhed dog ikke af meget. Det kan du heldigvis lave om på ved at tilføre den lækkert fyld og gratinere den i ovnen. Vupti – så har du en både smuk og smagfuld ret, hvor du kan spise hele molevitten. Her får du opskriften på en lækker aubergine med oksekødsfyld, ris og ost på toppen. Så er der smag og mæthed for alle pengene til hele familien.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 9. februar 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

30 g ris

Aubergine

1 lille aubergine, rå
1 tsk. olie

Kødsovs

½ rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
150 g hakket oksekød, 3-7 %
½ tsk. spidskommen
½ tsk. paprika
salt og peber
100 g cherrytomater
1 skive ost, 31+/ 18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog risene efter anvisning på pakken.
3
Halvér aubergine på langs, og skær eventuelt lidt af rundingen, så den får en bund at stå på. Skær små snit i det hvide auberginekød og brun den på begge sider i lidt olie.
4
Sæt auberginerne i et smurt ovnfast fad med skærefladen opad. Tryk eller skub det lyse aubergine kød til side, så der bliver plads til kødfyldet.
5
Hak løg og hvidløg. Svits løg, hvidløg og oksekød i lidt olie, tilsæt derefter spidskommen, paprika, salt og peber, og svits et par minutter.
6
Halver cherrytomaterne. Kom dem i kødsovsen og svits endnu et par minutter.
7
Fordel kødfyldet ovenpå auberginerne - kom eventuelt overskydende fyld i en lille ovnfast skål. Hak osten, og drys den på toppen.
8
Bag auberginerne i ovnen i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet. Servér gratineret aubergine med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; cherrytomat; rødløg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; salt og peber; spidskommen
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt