Grillspyd med marineret mørbrad og grønt med kartoffelsalat

Gå om bord i sommerens skønne grillmad med disse grillspyd med svinemørbrad marineret i hvidløg, paprika, spidskommen og oregano. På spyddet får det marinerede kød selskab af rødløg, peberfrugt og cherrytomater. Grillspyddene bliver ledsaget af en kartoffelsalat med forårsløg, krydderurter og en cremet dressing på skyr og fraiche. Retten er perfekt til solrige dage, hvor grillen kalder, og smagen af sommer ønskes i hver bid.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 10. juli 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Marinade

2 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 knsp. spidskommen
1 drys tørret oregano
1 spsk. olie
salt og peber

Grillspyd

300 g svinemørbrad
1 rødløg
1 peberfrugt
50 g cherrytomater

Kartoffelsalat

250 g kogte kartofler
2 forårsløg
1 dl krydderurter efter eget ønske
1 dl skyr naturel
1 dl fraiche, maks. 9 %
1 tsk. sennep
¼ citron
1 nip sukker
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage
Bemærk: Kødet skal marineres i minimum 2 timer, og gerne natten over.
Bemærk: Du skal bruge grillspyd til denne opskrift.

Sådan gør du

1
Pil og pres eller riv hvidløg fint. Bland hvidløg med paprika, spidskommen, oregano, olie, salt og peber.
2
Afpuds mørbraden. Skær kødet i mundrette stykker, og vend det i marinaden. Kom kød og marinade i en pose, og læg det på køl i minimum 2 timer - gerne natten over.
3
Pil rødløg, og skær det i både. Skær peberfrugt i grove tern.
4
Kom skiftevis rødløg, peberfrugt, cherrytomater og kød på grillspyd.
5
Grill spyd. Du kan bruge en grill, en grillpande eller tilberede spyddene under ovnens grillfunktion.
6
Skær kartofler i mindre stykker, snit forårsløg, og hak krydderurter.
7
Bland skyr og fraiche, og smag dressingen til med sennep, citronsaft, sukker, salt og peber. Vend sammen med kartofler, forårsløg og krydderurter.
8
Servér grillspyd med kartoffelsalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Læg trægrillspyd i vand i 30 minutter før brug. Det forhindrer, at de brænder på.
Tip #2
Svinemørbrad kan erstattes med kylling eller mørt oksekød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; forårsløg; peberfrugt; rødløg
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Håndfuld 4:Kogt kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Citron; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; paprika; salt og peber; sennep; spidskommen; sukker; tørret oregano
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %; skyr naturel

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5851170
Fedt:27 g54 g
Kulhydrat:50 g100 g
Kostfibre:7 g14 g
Protein:36 g72 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt