Hakkebøf med kartoffel-sellerimos med urter og brun sovs

Sund mad er også elskede danske klassikere. Her får du opskriften på en livret, som hele familien vil elske – nemlig en god hakkebøf med kartofler, urter og lækker brun sovs. Den velkendte kartoffelmos har fået en Sense-venlig drejning med selleri – en nem måde at få flere grøntsager ind i maden uden at lave store ændringer i en klassisk ret. Nyd din hakkebøf med den lækre sovs – det smager helt vidunderligt af dansk mad, når det er bedst.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 19. oktober 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffel-sellerimos

½ knoldselleri
100 g kartofler
salt og peber
1 dl krydderurter efter eget ønske

Hakkebøf

150 g hakket oksekød, 3-7 %
salt og peber
1 tsk. smør

Brun sovs

½ bouillon, terning
2 dl kogende vand
1 tsk. hvedemel
2 spsk. fløde, 38 %
salt og peber
madkulør
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær skrællen af knoldselleri og skræl kartoflerne. Skær knoldselleri og kartofler i grove tern. Kog i letsaltet vand i cirka 10 minutter.
2
Ælt hakkekødet let, og form en bøf per person. Hak bøffen med bagsiden af en kniv på begge sider. Krydr med salt og peber og steg i smør, til den har den kernetemperatur, du ønsker. Lad kødet hvile.
3
Lav sovs i panden. Opløs bouillonterning i kogende vand, og hæld en passende mængde i panden - i forhold til den mængde sovs, du vil ende ud med - og bring det i kog igen. Rør mel ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen med det, imens du rører godt rundt. Tilsæt fløde. Smag til med salt og peber, og kom eventuelt lidt sovsekulør i til sidst. Lad sovsen koge et par minutter mere før servering.
4
Mos kartoffel- og knoldselleritern og krydr med salt og peber. Hak krydderurterne og vend dem i mosen.
5
Servér hakkebøf på kartoffel-sellerimos. Hæld sovsen over.

Tips og gode råd

Tip #1
Smag sovsen til med lidt ketchup eller sojasauce.
Tip #2
Pynt med frisk krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Knoldselleri
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; krydderurter efter eget ønske; madkulør; salt og peber
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:635635
Fedt:22 g22 g
Kulhydrat:58 g58 g
Kostfibre:11 g11 g
Protein:43 g43 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt