Hokkaidocurry med gulerod og kikærter med ris

En indisk inspireret curry er dejlig alsidig mad, som du kan tilpasse efter, hvad du har ved hånden. Denne variant er med hokkaido, gulerod og kikærter, men du kan sagtens bruge andre slags grøntsager. Både grønne bønner, peberfrugt, blomkål, squash, broccoli, sød kartoffel og andre græskarsorter egner sig glimrende. Husk dog at justere kogetiden, da nogle slags grønt kræver kortere tilberedning.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 50 min.
Antal:
Udgivet d. 6. december 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

70 g ris

Curry

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. frisk ingefær
1 spsk. chilipeber
1 håndfuld koriander
400 g hokkaido
2 gulerødder
1 ds. kikærter, tilberedte
1 spsk. olie
2 tsk. garam masala
2 tsk. karrypulver
1 ds. hakkede tomater
1 dl vand
¼ dl fløde, 38 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefær fint. Hak chilipeber, og snit korianderstængler. Sæt korianderblade til side til servering. Del hokkaido-græskar, og skrab kernerne ud. Skær græskarkødet i grove tern (med skræl på). Skræl gulerødder, og skær dem i tern. Dræn kikærter.
3
Steg løg i 8-10 minutter ved svag til jævn varme i olie i en gryde, til de er let karamelliserede. Tilsæt hvidløg, ingefær, chili, korianderstængler, hokkaido og gulerødder, og steg videre i 1-2 minutter. Kom krydderier ved, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hakkede tomater, vand og kikærter, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 20 minutter. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber.
4
Anret curry og ris i en dyb tallerken, pynt med korianderblade, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; hokkaido; løg
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Chilipeber; frisk ingefær; garam masala; hvidløg; karrypulver; koriander; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt