Indisk curry med kikærter, spinat, ris og raita

Tag på en kulinarisk rejse til det smagfulde Indien med denne lækre opskrift på indisk curry med kikærter, gulerod og spinat serveret med ris og raita. Retten er en hyldest til Indiens rige krydderiarv og de mange smagfulde curries, som landet er kendt for. Den vegetariske curry er tilberedt med en krydret tomatsauce med kokosmælk, der får et perfekt modspil af den kølige og forfriskende raita.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 10. september 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Curry

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. frisk ingefær
1 spsk. chilipeber
1 gulerod
1 ds. kikærter, tilberedte
1 spsk. olie
2 tsk. garam masala
2 tsk. karrypulver
1 ds. hakkede tomater
1 dl kokosmælk, maks. 18 %
50 g spinatblade, rå
½ salt og peber

Raita

¼ agurk
1 tomat
2 spsk. yoghurt naturel
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
1 nip spidskommen
¼ citron
salt og peber

Ris

70 g ris
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefær fint. Hak chilipeber. Skræl gulerod, og skær den i grove tern. Dræn kikærter.
2
Steg løg ved svag til jævn varme i olie i 8-10 minutter, til de er let karamelliserede. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili, og steg videre i 1-2 minutter. Kom krydderier ved, og steg videre i 1 minut. Tilsæt gulerod, hakkede tomater og kokosmælk, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Tilsæt kikærter og spinat, og lad gryden simre videre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
3
Fjern kerner fra agurk, og skær den i små tern. Skær tomat i små tern. Vend begge dele sammen med yoghurt og fraiche, og smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.
4
Kog risene efter anvisning på pakken.
5
Servér curry med ris og raita.

Tips og gode råd

Tip #1
Tilpas mængden af chili efter smag og behag.
Tip #2
Du kan udelade kokosmælk, eller erstatte den med madlavningsfløde.
Tip #3
Pynt eventuelt med frisk koriander.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; gulerod; hakkede tomater; løg; spinatblade, rå; tomat
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Kokosmælk, maks. 18 %; olie
Smagsgivere:Chilipeber; citron; frisk ingefær; garam masala; hvidløg; karrypulver; salt og peber; spidskommen
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %; yoghurt naturel

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6301260
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:77 g154 g
Kostfibre:19 g38 g
Protein:22 g44 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt