Indisk curry med paneer og blomkål med ris og raita

Lad dig forføre af Indiens farverige smagsunivers med denne opskrift på krydret indisk curry med paneer og blomkål ledsaget af ris og raita på skyr. Paneer er en proteinrig og stegefast indisk ost, som bedst kan beskrives som slags sammenpresset hytteost. Kan du ikke finde paneer, kan du nemt lave den selv, eller du kan udskifte paneer med kikærter for et mættende og proteinrigt vegetarisk måltid.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 4. oktober 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Curry

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. frisk ingefær
1 spsk. chilipeber
4 spsk. koriander
1 spsk. olie
2 tsk. garam masala
2 tsk. karrypulver
1 ds. hakkede tomater
½ salt og peber
200 g paneer, madlavningsost 18 % eller derover
½ blomkål, rå

Raita

½ agurk
½ spsk. koriander
1 ½ dl skyr naturel
1 nip spidskommen
¼ citron
salt og peber

Ris

70 g ris
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefær fint. Hak chilipeber, og snit korianderstængler. Sæt korianderblade til side til servering.
2
Steg løg ved svag til jævn varme i halvdelen af olien i 8-10 minutter, til de er let karamelliserede. Tilsæt hvidløg, ingefær, chili og korianderstængler, og steg videre i 1-2 minutter. Kom krydderier ved, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hakkede tomater, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
3
Skær paneer i mundrette tern, og steg dem på en pande i resten af olien, til de tager farve. Sæt til side.
4
Skær blomkål i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter. Dræn for vand.
5
Fjern kerner fra agurk, og skær agurk i små tern. Hak koriander. Vend begge dele sammen med skyr, og smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.
6
Kog risene efter anvisning på pakken.
7
Vend paneer og blomkål i curryen, pynt med korianderblade, og servér med ris og raita.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; blomkål, rå; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Skyr naturel
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie; paneer, madlavningsost 18 % eller derover
Smagsgivere:Chilipeber; citron; frisk ingefær; garam masala; hvidløg; karrypulver; koriander; salt og peber; spidskommen
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt