Kålpølser med bulgursalat og grønlangkål

Kålpølsen er en populær tysk klassiker, der særligt er udbredt og elsket i det sønderjyske. Pølsen er ikke, som man måske kunne tro, lavet af kål, men derimod af krydret okse- og svinekød, der går rigtig godt sammen med kål. Du kender den sikkert som sønderjysk nytårsret i kombination med hamburgerryg og grønlangkål. Her får du de lækre kålpølser uden hamburgerryg, men til gengæld i skøn forening med bulgursalat og den velkendte grønlangkål.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 7. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Bulgursalat

100 g bulgur, rå
1 salt og peber
1 nip sukker
1 lille rødløg
75 g grønkål, rå
1 æble
1 spsk. olie
1 spsk. æblecidereddike
2 tsk. peberrod

Grønlangkål

180 g grønkål, rå
½ citron
1 dl fløde, 38 %
1 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Kålpølser

2 kålpølser
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tilbered bulgur efter anvisning på pakken og krydr med salt, peber og sukker.
2
Pil og hak rødløg fint. Rens grønkål til både bulgursalat og grønlangkål og skær eventuelt stykker af stok fra, hvis du har købt et helt grønkål. Lad grønkål dryppe af i en sigte og hak eller pluk den herefter groft. Tag grønkål fra til salat og anvend resten til grønlangkålen. Skyl æble og skær i små tern eller meget tynde både.
3
Bland den lune bulgur med rødløg, grønkål og æble. Tilsæt olie og eddike og smag til med peberrod, salt og peber.
4
Grønlangkål: Bring rigeligt med letsaltet vand i kog. Blanchér grønkålen i 3-4 minutter til kålen er flot mørkegrøn. Kom grønkål i en skål eller en sigte og afkøl under den kolde hane. Klem herefter vandet ud af kålen.
5
Riv skallen fra citron. Kom kål, fløde og mælk i en gryde og lade det koge op. Lad det herefter koge nogle minutter til fløde og mælk er tyknet lidt. Smag til med skal fra citron samt salt og peber.
6
Varm eller steg kålpølser efter anvisning på pakken.
7
Servér kålpølser med bulgursalat og grønlangkål.

Tips og gode råd

Tip #1
Kålpølser kan erstattes med medisterpølse eller frankfurter.
Tip #2
Tilsæt et nip muskatnød til grønlangkålen.
Tip #3
Dryp citronsaft over retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønkål, rå; rødløg; æble
Håndfuld 3:Kålpølse
Håndfuld 4:Bulgur, rå
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Citron; peberrod; salt og peber; sukker; æblecidereddike
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:7551510
Fedt:46 g92 g
Kulhydrat:53 g106 g
Kostfibre:17 g34 g
Protein:26 g52 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt