Kalvefrikassé med asparges, ærter og kartofler

Kalvefrikassé med grønne asparges, gulerodstern og grønne ærter er en skøn og velsmagende simreret fra mormorkøkkenet, som smager af dansk forår. Kalvetern simrer nænsomt i én til halvanden time, inden de gør grøntsagerne selskab i en opbagt sauce. Til denne kalvefrikassé er kartoflerne serveret for sig, men hvis du foretrækker det, kan du også vælge at vende dem i frikasséen inden servering.

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 24. april 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kalvefrikassé

300 g kalvebov
5 dl bouillon, fond
250 g asparges, grøn
1 gulerod
20 g smør
2 spsk. hvedemel
100 g grønne ærter, dybfrost
1 dl madlavningsfløde, maks. 15 %
salt og peber

Kartofler

250 g kartofler

Andet

2 spsk. persille
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skær kalvekød i grove tern.
2
Kom kalvetern i en gryde med bouillon eller fond, og bring gryden i kog. Skum af, skru ned for varmen, og ladet kødet simre under låg i 1 til 1,5 time, til det er mørt. Tag kødet op, og sigt kogelagen.
3
Skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
4
Skær enderne af de grønne asparges, og skær resten i cirka 3 centimeter stykker. Skræl gulerod, og skær den i tern.
5
Smelt smør i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Kom nu cirka 2 ½ deciliter af den sigtede kogelage i gryden lidt efter lidt under omrøring, til du har en jævn sovs uden klumper. Tilsæt gulerodstern, og lad dem simre i 2 minutter. Kom asparges og ærter ved, og lad dem simre med i 2 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og kalvetern, og smag til med salt og peber.
6
Hak persille.
7
Anret kalvéfrikasse i en dyb tallerken sammen med kartofler, pynt med hakket persille, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Kalvebov kan erstattes med kalveklump, -tykkam eller -bryst.
Tip #2
Brug gerne bouillon/fond på kalv, høns eller grønt. Alternativt kan du bruge vand og suppeurter. Dette sigtes væk efterfølgende.
Tip #3
Pynt eventuelt retten med ærteskud.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; grønne ærter, dybfrost; gulerod
Håndfuld 3:Kalvebov
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Madlavningsfløde, maks. 15 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, fond; persille; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5701140
Fedt:21 g42 g
Kulhydrat:41 g82 g
Kostfibre:7 g14 g
Protein:44 g88 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt