Kartoffelpizza med hvidløgsolie, mozzarella og rosmarin

Sprød og lækker pizza direkte fra ovnen – findes der noget bedre? Hvis du synes, at den traditionelle pizza med tomatsovs og kød trænger til et pift, så prøv denne vegetariske Pizza Bianco – en hvid pizza uden tomatsovs og med kartofler i stedet for pølser og skinke. Nyd den med smagfuld hvidløgsolie, smeltet mozzarella og rosmarin på toppen i en Sense-venlig variant, hvor den kalorietunge pizzabund er skiftet ud med en tortillawrap. Kødfrit, når det er bedst.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 27. april 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Pizza

130 g kartofler
1 lille rødløg
60 g frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover
2 rosmarinkvist
1 fuldkornstortillawrap
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
salt og peber

Topping

1 håndfuld spinatblade, rå
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er håndfuld 3 erstattet af en ekstra håndfuld 4. Det følger principperne fra den vegetariske spisekassemodel i Sense. På den måde får du stadigvæk tre til fire håndfulde mad.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær kartofler i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i 3-5 minutter. Hæld vandet fra.
3
Skær rødløg i tynde ringe. Pluk mozzarella i mindre stykker. Hak rosmarinblade groft.
4
Læg tortillawrap på bagepapir på en bageplade. Pres hvidløg og bland med olie. Smør wrappen med hvidløgsolie. Fordel kartoffelskiver og mozzarella ovenpå. Drys med rosmarin, salt og peber.
5
Bag kartoffelpizza i 10-15 minutter, til osten er smeltet, og kartoflerne er møre.
6
Kom spinat på toppen af pizza ved servering.

Tips og gode råd

Tip #1
Byt mozzarella ud med gedeost.
Tip #2
Brug tørret rosmarin eller timian i stedet for den friske udgave.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødløg; spinatblade, rå
Håndfuld 4:Fuldkornstortillawrap; kartoffel
Fedt:Frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover; olie
Smagsgivere:Hvidløg; rosmarinkvist; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:540540
Fedt:22 g22 g
Kulhydrat:54 g54 g
Kostfibre:11 g11 g
Protein:24 g24 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt