Krydrede oksedeller med spidskålssalat med fennikel og rucola

Krydrede oksedeller smager af solskin fra sydlige himmelstrøg. Denne udgave af oksedeller har mellemøstlige smagsnoter med tilføjelsen af blandt andet bredbladet persille, spidskommen og chili. Du kan dog nemt dreje smagssammensætningen i andre retninger ved at tilsætte eksempelvis feta, soltørrede tomater eller andre slags krydderurter. Nyd oksedellerne med en sprød spidskålssalat med fennikel, rucola og rødløg.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 26. juli 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Oksedeller

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld krydderurter efter eget ønske
300 g hakket oksekød, 10-12 %
1 æg
2 spsk. rasp
1 knsp. spidskommen
1 spsk. sriracha chili sauce
salt og peber
1 spsk. olie

Spidskål

1 lille rødløg
1 fennikel
300 g spidskål
1 gulerod
1 håndfuld rucolasalat

Dressing

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg fint. Pluk og hak krydderurter. Bland med hakket oksekød, æg, rasp, spidskommen, chilisauce, salt og peber. Rør farsen sej, form den til små runde frikadeller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
2
Pil, halvér, og snit rødløg fint. Halvér fennikel, og snit den fint. Snit spidskål. Skræl og riv gulerod. Kom det hele i en skål sammen med rucola.
3
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
4
Anret oksedeller og spidskålssalat på en tallerken, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Fennikel; gulerod; løg; rucolasalat; rødløg; spidskål
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %; æg
Håndfuld 4:Rasp
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olie
Smagsgivere:Dijonsennep; honning; hvidløg; hvidvinseddike; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; spidskommen; sriracha chili sauce
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt