Kyllingebøf med rodfrugter og stuvede porrer

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 6. oktober 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kyllingebøf med rodfrugter

1 gulerod
1 pastinak
½ løg
2 tsk. smør
salt og peber
300 g hakket kyllingekød 3-6 %

Stuvede porrer

1 porre
20 g smør
2 spsk. hvedemel
1 dl fløde, 38 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl og skær gulerod og pastinak i små tern. Hak løg fint.
2
Brun gulerod, pastinak og løg i halvdelen af smørret i 4-5 minutter. Krydr med salt og peber. Kom det i en skål og lad det afkøle let.
3
Rør de stegte rodfrugter sammen med det hakkede kyllingekød og lav 4 bøffer. Steg i dem på begge sider i den anden halvdel af smørret i cirka 6-7 minutter til kyllingebøfferne er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
4
Fjern bund og top og skyl porre helt ren for jord. Skær så i mindre stykker. Kog i letsaltet vand i cirka 5 minutter. Gem kogevandet.
5
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk 2 deciliter af kogevandet og fløde i lidt ad gangen. Pisk hele tiden stuvningen glat og ensartet. Smag til med salt og peber.
6
Servér kyllingebøfferne med de stuvede porrer.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; pastinak; porre
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt