Kyllingedeller med bagte rodfrugter og dip

Denne opskrift på kyllingedeller med bagte rodfrugter er et ideelt valg, uanset om du ønsker et nemt hverdagsmåltid eller en hyggelig middag med familie og venner. Med blot nogle få ingredienser kan du skabe et måltid, der ikke kun er tilfredsstillende, men også ernæringsrigtigt og smagfuldt. De saftige kyllingedeller og sprøde, farverige rodfrugter bindes sammen af en cremet ymerdressing smagt til med hvidløg, purløg og sennep.

Tid i alt: 70 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 25. september 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rodfrugter

200 g kartofler
200 g jordskokker
2 gulerødder
1 spsk. olie
1 drys tørret timian
salt og peber

Kyllingefrikadeller

1 lille løg
1 fed hvidløg
300 g hakket kyllingekød 3-6 %
1 æg
2 spsk. rasp
salt og peber
1 spsk. olie

Dip

1 fed hvidløg
2 spsk. purløg
1 ½ dl ymer
1 tsk. dijonsennep
1 nip sukker
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl kartofler, jordskokker og gulerødder, og skær dem i grove stave. Kom det hele i et ovnfast fad, vend olie, timian, salt og peber i, og sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter. Vend dem en gang eller to undervejs.
3
Pil og hak løg og hvidløg fint. Bland med hakket kylling, æg, rasp, salt og peber. Rør farsen sej, form den til små frikadeller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
4
Pil og pres eller riv hvidløg fint. Snit purløg. Vend begge dele sammen med ymer, sennep, sukker, salt og peber. Smag til.
5
Anret kyllingedeller og rodfrugter på en tallerken, og servér med dip.

Tips og gode råd

Tip #1
Tilpas mængden af hvidløg i dressingen efter smag og behag.
Tip #2
Hakket kylling kan erstattes af hakket grise- eller oksekød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; jordskok; løg
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %; ymer; æg
Håndfuld 4:Kartoffel; rasp
Fedt:Olie
Smagsgivere:Dijonsennep; hvidløg; purløg; salt og peber; sukker; tørret timian

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:24 g48 g
Kulhydrat:48 g96 g
Kostfibre:7 g14 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt