Kyllingefrikassé med asparges, kartofler og ærter

Frikassé er en dansk klassiker, som særligt glimrer ved at kunne varieres efter sæson samt smag og behag. Du kan sagtens bruge resterne i grøntsagsskuffen, der får nyt liv i den cremede hvide sauce, der er karakteristisk for en frikassé. Her er der tale om en skøn forårsvariant med kylling, kartofler, ærter, gulerod og grønne asparges. Du kan også bruge hvide asparges – så skal du blot huske at skrælle stænglerne inden tilberedning.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 26. april 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 kyllingebryst
100 g kartofler
1 gulerod
150 g asparges, grøn
1 spsk. frisk estragon
½ spsk. persille
2 ½ dl vand
½ hønsekødsbouillon, terning
50 g grønne ærter, dybfrost
½ dl madlavningsfløde, maks. 15 %
1 spsk. majsstivelse
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Bemærk, at ovntid ikke er noteret under tidsforbrug i opskriften, da ovntiden bliver brugt på at tilberede de øvrige ingredienser.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Læg kyllingebryst i et ovnfast fad, og tilsæt 1 spiseskefuld vand. Dæk fadet med et låg eller sølvpapir, og sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til kødet er gennemstegt. Afkøl, til det kan håndteres, og skær det i mundrette tern.
3
Skræl kartoffel og gulerod. Skær kartoffel i mundrette stykker og gulerod i grove tern. Skær endespidserne af asparges, og del stængler i 3-4 stykker. Pluk og hak krydderurter.
4
Kog kartofler og gulerødder i letsaltet vand i cirka 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
5
Bring vand og bouillon i kog i en gryde, tilsæt asparges og ærter, og kog dem i 2 minutter. Tilsæt fløde, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand. Vend kyllingetern, kartoffel, gulerod og krydderurter (gem lidt til pynt) i, og smag til med salt og peber.
6
Anret i dyb tallerken, og pynt med krydderurter.

Tips og gode råd

Tip #1
Kan du ikke finde frisk estragon, kan du bruge tørret i stedet - mængden reduceres da kraftigt. Du kan også udelade estragon helt, hvis du foretrækker det.
Tip #2
Ønsker du at lave en vegetarisk udgave af retten, kan du erstatte kylling med edamamebønner og hønsebouillon med grøntsagsbouillon.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; grønne ærter, dybfrost; gulerod
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Madlavningsfløde, maks. 15 %
Smagsgivere:Frisk estragon; hønsekødsbouillon, terning; persille; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:500500
Fedt:14 g14 g
Kulhydrat:44 g44 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:39 g39 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt