Kyllingefrikassé med gulerødder og kartofler

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 10. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kyllingefrikassé

100 g kyllingeinderfilet
100 g kartofler
1 gulerod
4 dl vand
1 bouillon, terning
2 dl mælk, maks. 3,5%
2 spsk. maizena
¼ dl fløde, 38 %
salt og peber
½ citron

Topping

1 forårsløg
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær kylling i mundrette stykker.
2
Skræl kartofler og gulerod. Skær kartofler i mindre stykker og gulerødder i små tern.
3
Kom vand og bouillonterning i en lille gryde. Bring bouillon i kog og tilsæt kylling og kartofler. Lad retten simre under låg i cirka 7 minutter. Kom så gulerødder i og lad retten simre i 5-7 minutter til kartofler og gulerødder er møre.
4
Skær forårsløg i tynde skiver.
5
Rør mælk og maizena sammen. Rør jævningen i retten i en tynd stråle. Kog retten i et par minutter. Justér konsistensen med vand, hvis sovsen er for tyk. Rør fløden i retten og smag til med salt, peber og citronsaft.
6
Servér kyllingefrikassén med forårsløg på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; gulerod
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet
Håndfuld 4:Kartoffel; maizena
Fedt:Fløde, 38 %
Smagsgivere:Bouillon, terning; citron; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt