Lasagne med oksekød og kartofler

Lasagne er en sikker vinder, når aftensmaden skal på bordet. Den klassiske italienske ret er nemlig et populært indslag i de danske familier – både på grund af den lækre smag og de mange muligheder for variation. For eksempel er det helt oplagt at lave din lasagne med de grøntsager, du har til overs i køleskabet, for det meste smager godt og kan bruges i den velsmagende ovnret. Her får du en opskrift, hvor vi har tilføjet revet kartoffel til den klassiske kødsauce.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 15. februar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
50 g kartofler
250 g hakket oksekød, 3-7 %
1 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatpuré
1 bouillon, terning
1 ½ dl vand
salt og peber
tørret oregano
timian
75 g lasagneplader
60 g ost, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg. Riv gulerod og kartoffel.
3
Brun oksekødet i olie, i en gryde ved høj varme. Tilsæt grøntsager og steg til løgene er klare.
4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillonterning, vand, salt, peber, oregano og timian. Lad kødsaucen simre i 10-15 minutter uden låg.
5
Kog lasagnepladerne i 10 minutter i letsaltet vand.
6
Fordel skiftevis kødsauce og lasagneplader i et ovnfast fad, afslut med et lad kødsauce. Bag i 15 minutter.
7
Riv osten. Tag lasagnen ud af ovnen, fordel osten henover og bag videre i cirka 10 minutter, til lasagnepladerne er færdige. Lad lasagnen hvile i 5-10 minutter.
8
Servér lasagnen varm.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom de grøntsager i lasagnen, som du bedst kan lide.
Tip #2
Spis en grøn salat til.
Tip #3
Lav portionsanretninger i små ovnfaste fade.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Kartoffel; lasagneplade
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; salt og peber; timian; tomatpuré; tørret oregano
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6401280
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:59 g118 g
Kostfibre:8 g16 g
Protein:46 g92 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt