Lasagnette med oksekød og grøntsager

Hverdagsmad må gerne være nemt og familievenligt – uden at gå på kompromis med god smag og mæthed. Her får du en børnevenlig livret. som du hurtigt kan smække sammen – efterfølgende passer den sig selv i ovnen. Kødsovsen er klassisk med gulerødder, løg og squash og bliver kun ekstra lækker af at blive sat sammen med mornay saucen. Pastaskruerne skal ikke koges først, men blot tilsætte til kødsovsen. Det er da dejligt nemt.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 2. april 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødsauce og pasta

1 løg
4 gulerødder
1 squash, rå
1 bouillon, terning
2 dl kogende vand
20 g olie
½ tsk. salt
peber
400 g hakket oksekød, 3-7 %
500 g pasta sauce, maks. 60 kcal per 100 g
160 g pastaskruer, tørrede

Andet

400 g let mornaysauce 4 %
150 g gratineringsost, maks. 30+/17 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er der sparet på fedtstofferne og skruet op for mælkedressingen. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak løg og riv gulerødder og squash.
3
Opløs bouillonterning i vand.
4
Varm olien i en pande og kom løg, gulerødder og squash i. Krydr med salt og peber. Lad det svitse i cirka 5 minutter. Kom så oksekødet ved og lad det brune sammen med grøntsagerne.
5
Rør pasta sauce og bouillon i og lad det simre i et par minutter. Vend så de tørre pastaskruer i.
6
Fordel pasta-kødsovsblandingen i et ovnfast fad. Hæld mornay saucen over og slut af med ost på toppen.
7
Ovnbag lasagnetten i cirka 40 minutter. Dæk eventuelt retten til med et stykke sølvpapir efter cirka 20 minutter, så den ikke bliver for mørk.
8
Servér med et drys salt.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom et par spiseskefulde oregano, timian og rosmarin i retten. Det giver ekstra smag.
Tip #2
Spis en grøn salat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; pasta sauce, maks. 60 kcal per 100 g; squash, rå
Håndfuld 3:Gratineringsost, maks. 30+/17 %; hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Pastaskruer, tørrede
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; peber; salt
Mælkedressing:Let mornaysauce 4 %
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6302520
Fedt:22 g88 g
Kulhydrat:56 g224 g
Kostfibre:6 g24 g
Protein:46 g184 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt