Linsefad med ris og ost med agurk på toppen

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 12. januar 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

70 g ris, rå
240 g linser, tilberedte
3 spsk. citronsaft
2 tomater
150 g champignon, rå
1 lille løg
15 g mandler
1 spsk. tørret oregano
10 g smør
70 g revet mozzarella, 17 % eller derunder
1 terning bouillon, terning
1 ½ dl vand
½ dl piskefløde, 38 %

Andet

200 g agurk
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog risene i 10 minutter.
3
Dræn væden fra linserne, og vend dem i citronsaft.
4
Skær tomater i skiver og champignon i kvarte. Snit løg fint og hak mandler.
5
Svits løg og champignon i smør, indtil væden er næsten væk. Tilsæt linser og oregano.
6
Kom de letkogte ris i bunden af et ovnfast fad. Kom linseblandingen ovenpå, og derefter et lag af tomater. Drys osten på, og til sidst de hakkede mandler
7
Opløs bouillontern i kogende vand, tilsæt fløde.
8
Hæld flødeblandingen rundt i kanten af fadet, og bag retten i 30-35 minutter.
9
Servér linsefad med ris og ost sammen med med friske agurkeskiver eller -strimler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; champignon, rå; løg; tomat
Håndfuld 3:Linser, tilberedte; revet mozzarella, 17 % eller derunder
Håndfuld 4:Ris, rå
Fedt:Mandler; piskefløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; citronsaft; tørret oregano
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt