Mac and cheese med salsiccia og salat

Den klassiske mac and cheese består af makaronipasta i en blød og cremet ostesauce krydret med muskatnød. Retten er et sikkert hit hos både store og små, og du kan let tilpasse opskriften, så passer til lige netop dine smagspræferencer. Prøv eksempelvis at lege med ostetypen, du tilsætter, hvis du vil have en kraftigere ostesmag. Du kan også gøre som her og tilsætte stegt salsiccia, som er en krydret pølse fra Støvlelandet.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 29. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Pasta i fad

120 g makaroni, pasta
120 g salsiccia
10 g smør
1 spsk. hvedemel
2 dl mælk, maks. 3,5%
60 g revet mozzarella, min. 18 %
1 knsp. stødt muskatnød
salt og peber

Salat

100 g agurk
2 tomater
2 håndfulde blandet salat

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog makaroni efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra, men gem lidt af det.
3
Klem farsen ud af pølseskindet, og steg den i små stykker på en tør pande, til den er gylden og gennemstegt.
4
Smelt smør i en tykbundet gryde, og tilsæt hvedemel. Rør det sammen. Kom 1 deciliter af det varme kogevand fra pastaen i, og rør alle klumperne ud. Rør mælk i lidt ad gangen, og lad det simre i 5 minutter. Lad halvdelen af osten smelte heri, og vend salsiccia i. Smag til med muskatnød, salt og peber. ´
5
Kom de kogte makaroni i et ovnfast fad, og hæld ostesovsen over. Bland makaroni og ostesovs sammen, og drys resten af osten på. Bag retten i 10-15 minutter, til osten er gylden.
6
Skær agurk og tomat i tern, og bland med salatblade.
7
Pisk olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.
8
Servér pasta i fad med salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; blandet salat; tomat
Håndfuld 3:Salsiccia
Håndfuld 4:Hvedemel; makaroni, pasta
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; revet mozzarella, min. 18 %; smør
Smagsgivere:Dijonsennep; honning; hvidvinseddike; salt og peber; stødt muskatnød
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt