Medister med stuvet hvidkål og kartofler

Sæt en gryde med stuvet hvidkål på bordet, løft låget, og lad duften af mormors køkken sprede sig. Stuvet hvidkål er en klassiker fra mormorkøkkenet, og det er der god grund til. Det er både en nem og økonomisk spise, og så passer den til flere favoritter som eksempelvis kogt hamburgerryg og stegte frikadeller. Her får stuvet hvidkål selskab af stegt medister, som også klæder retten så godt. Hertil kogte kartofler.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 31. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

300 g kartofler

Medister

400 g medister maks. 12 %
1 spsk. smør

Stuvet hvidkål

600 g hvidkål
40 g smør
4 spsk. hvedemel
5 dl mælk, maks. 3,5%
1 knsp. revet muskatnød
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter. Hæld vandet fra.
2
Kog medister i 10 minutter, tag den op, og lad den dryppe af. Steg medister i smør på en pande, til den er gylden på begge sider.
3
Snit hvidkål fint, og kog den i vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, men gem en smule af det.
4
Smelt smør i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Hæld mælken i lidt efter lidt under konstant omrøring, til du har en jævn sovs uden klumper. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i, og justér eventuelt konsistensen med lidt af kogevandet fra kålen.
5
Servér medister med stuvet hvidkål og kartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hvidkål
Håndfuld 3:Medister maks. 12 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Revet muskatnød; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt