Mexicansk tortilla med sorte bønner, peberfrugt og guacamole

Sæt en lækker mexicansk vegetarret på bordet og nyd et måltid uden kød. Vi lover dig, at du ikke vil lide afsavn – heller ikke selv om du er inkarneret kød-elsker. Tortillaen er nemlig smækfyldt med umami takket være de hakkede tomater og tomatpuréen i bønnefyldet, som desuden er tilsat både hvidløg og masser af mexicansk velsmag fra de mange krydderier. Nyd retten med hjemmelavet guacamole og et par skefulde fraiche på toppen.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 21. maj 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Bønnefyld

1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ds. sorte bønner, tilberedte
1 spsk. olie
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. tørret oregano
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
salt og peber

Guacamole

1 avokado
½ fed hvidløg
¼ citron
salt og peber

Andet

2 fuldkornstortillawraps
2 spsk. koriander
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Her er der skruet lidt op for håndfuld 4 og skruet lidt ned for håndfuld 3. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt i tern, og dræn sorte bønner.
2
Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt krydderier, og steg videre i 1 minut. Kom nu sorte bønner, hakkede tomater og tomatpuré ved, bring gryderetten i kog, og lad den simre i 10-15 minutter uden låg, til væden fra tomaterne er kogt ind. Smag til med salt og peber.
3
Mos avokado, eller blend den med en stavblender. Pil og riv hvidløg fint. Smag avokado til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.
4
Lun tortilla efter anvisning på pakken, og hak koriander.
5
Fyld tortilla med guacamole, bønnefyld, fraiche og koriander, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Udelad fraiche for en vegansk version af retten.
Tip #2
Skal resten af retten nydes dagen derpå, bør du gemme avokadostenen i guacamolen, inden du sætter den på køl.
Tip #3
Sorte bønner kan erstattes af kidneybønner.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Fuldkornstortillawrap
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Chilipulver; citron; hvidløg; koriander; paprika; salt og peber; spidskommen; tomatpuré; tørret oregano
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6351270
Fedt:24 g48 g
Kulhydrat:70 g140 g
Kostfibre:28 g56 g
Protein:23 g46 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt