Middelhavskødboller med peberfrugt og tzatziki

Enkel mad er ofte også lækker mad. Det gælder også for denne indbydende ret med toner fra Middelhavslandene. Glæd dig til saftige og lækre kødboller, der indeholder godt med smag fra både hvidløg, timian og oregano. Nyd dem sammen med den friske tzatziki og de stegte peberfrugter. Det tager kun 25 minutter at lave hele retten klar, så derfor egner den sig godt til sund hverdagsmad.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 5. marts 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødboller

1 fuldkornsbolle
40 g ost, 31+/ 18 % eller derover
1 fed hvidløg
200 g hakket oksekød, 3-7 %
1 æg
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
salt og peber
10 g smør
1 spsk. olie

Andet

2 peberfrugter, røde

Tzatziki

½ agurk
1 fed hvidløg
1 dl fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær fuldkornsbolle i små stykker og kom det i en skål. Riv osten og pres hvidløg i skålen. Kom oksekød, æg, oregano, timian, salt og peber ved. Ælt det hele sammen til en ensartet masse og rul 10 kødboller.
2
Skær peberfrugt i grove stykker.
3
Opvarm en pande og steg kødboller og peberfrugt i smør og olie i cirka 12 minutter til det har taget farve og kødbollerne er gennemstegte.
4
Riv agurk groft og klem al væsken ud med hænderne. Kom det i en skål og pres hvidløg i. Bland med fraiche og smag til med salt og peber.
5
Servér kødbollerne med tzatziki og peberfrugter til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; peberfrugt, rød
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; æg
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber; tørret oregano; tørret timian
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5151030
Fedt:27 g54 g
Kulhydrat:28 g56 g
Kostfibre:7 g14 g
Protein:37 g74 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt