Oksefarsspyd med ovnkartofler, salat og yoghurtdressing

De her velsmagende oksefarsspyd med soltørret tomat, hvidløg og persille smager som ferie mod syd. Du kan følge opskriften til punkt og prikke eller vælge at sætte dit eget præg retten ved at skrue på indholdet i farsen. Drej smagen i retning af Grækenland ved at tilføje lidt smuldret feta og hakkede oliven, mod Italien ved at tilsætte basilikum og revet parmesan, eller mod Mellemøsten ved at krydre med chili og spidskommen.

Tid i alt: 70 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 1. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ovnkartofler

250 g kartofler
1 spsk. olie
salt og peber

Spyd

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk. persille
50 g soltørrede tomater
250 g hakket oksekød, 10-12 %
2 spsk. rasp
salt og peber
1 spsk. olie

Salat

1 lille rødløg
2 tomater
50 g agurk
1 hjertesalat

Dressing

1 fed hvidløg
1 spsk. persille
1 spsk. purløg
2 dl yoghurt naturel
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl kartofler, skær dem i både, og kog dem i 6-7 minutter. Hæld vandet fra, lad dem dampe af, og vend dem med olie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem undervejs.
3
Tænd ovnen på grillfunktion.
4
Pil og hak løg og hvidløg fint, og hak persille og soltørrede tomater. Bland med hakket oksekød, rasp, salt og peber. Rør farsen sej, del den i 4, og form til lange pølser. Stik et spyd i hver, og pensl med olie.
5
Grill spyddene på en grill eller på en ovnrist i den øverste del af ovnen i 10 minuttter, eller til de er gennemstegte. Vend dem 1-2 gange under stegningen.
6
Pil og hak rødløg. Skær tomat og agurk i tern, og snit hjertesalat.
7
Pil og press eller riv hvidløg fint. Hak krydderurter. Smag yoghurt til med hvidløg, og tilsæt krydderurter. Krydr med salt og peber.
8
Servér oksefarsspyd med ovnkartofler, salat og yoghurtdressing.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; hjertesalat; løg; rødløg; soltørret tomat; tomat
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %
Håndfuld 4:Kartoffel; rasp
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; persille; purløg; salt og peber
Mælkedressing:Yoghurt naturel
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt