Onepot kylling med ris, æble og ost

I en onepot-ret har du alt i en gryde – eller som her, alt i et fad. Det er nem madlavning, der ender ud med en sund og velsmagende ret. En sand gave i en travl hverdag. Faktisk tager det kun et kvarter at forberede denne lækre onepot-ret med kylling, ris, æble og ost. Når ingredienserne er lagt lagvis i et ildfast fad, passer retten sig selv i ovnen i en times tid. Herefter er det bare at råbe: “Så ‘ der mad”. Er der rester? Så frys dem ned og brug dem en dag, hvor tiden er knap.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 12. januar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

One-Pot kylling med ris og æble

2 små æbler
5 forårsløg
3 tomater
2 kyllingebryst
80 g frisk mozzarella, maks. 30+/17 %
70 g ris, rå
400 g hakkede tomater
1 bouillon, terning
2 dl vand
½ dl piskefløde, 38 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær æbler, forårsløg og tomater i skiver.
3
Skær kyllingekødet i skiver eller tern, og mozzarella i skiver.
4
Læg ingredienserne i et ovnfast fad i følgende rækkefølge: Ris, æbler, forårsløg, kylling, hakkede tomater, mozzarella og tomatskiver.
5
Opløs bouillionterning i kogende vand. Tilsæt fløde, og hæld blandingen rundt i kanten af fadet. Krydr med salt og peber.
6
Bag retten i ovnen i cirka 40-45 minutter, til den er mør.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt eventuelt med koriander, eller andre friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; hakkede tomater; tomat
Håndfuld 3:Frisk mozzarella, maks. 30+/17 %; kyllingebryst
Håndfuld 4:Ris, rå; æble
Fedt:Piskefløde, 38 %
Smagsgivere:Bouillon, terning; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:24 g48 g
Kulhydrat:54 g108 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:44 g88 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt