Onepot med græskar, oksekød, røde bønner og pasta

Byd efteråret indenfor med denne smukke onepot. En onepot-ret er en alt-i-en gryderet eller ovnret. Altså en ret, man laver i en og samme gryde eller ovnfaste fad eller lignende. Denne onepot minder lidt om chili con carne, men med en lettere og mere cremet smag. Retten er næsten en hybrid-ret mellem chili con carne og pasta med kødsovs. Nyd den med fraiche, der giver et perfekt modspil til de øvrige ingredienser.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 25. oktober 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

½ hokkaido
2 løg
2 fed hvidløg
½ rød chili
20 g olie
400 g hakket oksekød, 8-10 %
260 g kidneybønner, tilberedte
800 g hakkede tomater
3 dl mælk, maks. 3,5%
120 g pasta, tørret
1 bouillon, terning
2 spsk. tørret oregano
salt og peber
80 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skyl hokkaido og del i halve. Fjern kerner og skær hokkaidokødet i små tern - behold skallen på. Skær også løg, hvidløg og chili i små tern.
2
Svits løg, hvidløg og chili i et par minutter i olien i en tykbundet gryde eller høj stegepande. Kom kødet i og det brun af i et par minutter ved høj varme. Tilsæt derefter græskarstykkerne og lad dem svitse med i et par minutter.
3
Dræn kidneybønnerne.
4
Kom kidneybønner, hakkede tomater, mælk, pasta, bouillonterning, oregano, salt og peber i. Lad retten simre under låg i 20-25 minutter til både græskar og pastaer er møre. Rør rundt i ny og næ. Kom lidt ekstra mælk eller vand i, hvis retten bliver for tør.
5
Riv parmesanosten og rør den i retten. Smag retten til med salt og peber. Gem eventuelt lidt parmesan til at drysse på den færdige ret.
6
Servér retten mens den er helt varm.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom ekstra chili i eller spis retten med chilisauce på toppen - hvis du er vild med stærke retter.
Tip #2
Kom en sjat fløde i hvis du vil have en endnu blødere og rundere smag.
Tip #3
Spis et par spiseskefulde fraiche eller yoghurt til. Det giver en dejlig syrlig og kølende fornemmelse til retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; hokkaido; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 8-10 %; kidneybønne, tilberedt
Håndfuld 4:Pasta, tørret
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; rød chili; salt og peber; tørret oregano
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6252500
Fedt:19 g76 g
Kulhydrat:57 g228 g
Kostfibre:15 g60 g
Protein:44 g176 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt