Paprikakylling med mandler og varme vindruer

Varme vindruer – kan man det? Svaret er JA, det kan man – endda med stor succes. Sødmen træder ekstra frem, når vindruerne bliver varmet op, og det tilfører retten saft og smag. Sammen med ris, mandler og lækker paprikakylling får du et fuldendt måltid, der tilfredsstiller alle sanser. Frugt er et lækkert og sundt bidrag til alle dagens måltider, så brug endelig også frugt som tilbehør til aftensmaden, som vi gør her – eller som et sødt strejf i salaten.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 15. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Paprikakylling

2 parmaskinke
2 kyllingebryst
1 løg
2 fed hvidløg
100 g champignon, rå
1 gulerod
1 ds. hakkede tomater
20 g tomatpuré
1 spsk. paprika
½ bouillon, terning
1 dl kogende vand
¼ dl fløde, 38 %
salt og peber

Tilbehør

80 g fuldkornsris, rå
200 g vindruer
10 g mandler
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Vikl parmaskinke omkring kylling, og læg i et ovnfast fad.
3
Hak løg og pres hvidløg. Skær champignon og gulerod i skiver.
4
Rør løg, hvidløg, champignon, gulerod, hakkede tomater, tomatpuré og paprika sammen, og hæld blandingen over kyllingen.
5
Opløs bouillon i lidt kogende vand og hæld det over sammen med fløde. Krydr med salt og peber, og bag retten midt i ovnen i cirka 45 minutter.
6
Kog risene efter anvisning på pakken. Halvér eventuelt vindruerne, og hak mandlerne. Rist mandlerne let, og tilsæt vindruerne og lad dem varme igennem.
7
Servér paprikakyllingeretten sammen med ris, vindruer og mandler.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan skære kyllingekødet i mindre stykker, før du lægger det i fadet.
Tip #2
Jævn eventuelt sovsen med lidt meljævning, hvis du synes, den er for tynd.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; gulerod; hakkede tomater; løg; vindrue
Håndfuld 3:Kyllingebryst; parmaskinke
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; mandler
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; paprika; salt og peber; tomatpuré
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6351270
Fedt:18 g36 g
Kulhydrat:70 g140 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt