Risengrød med æbletopping og ristede valnødder

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 7. december 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Risengrød

1 dl vand
1 dl grødris, rå
2 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 nip salt

Æblekompot

1 stk. æble
½ dl vand
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. sukker

Ristede valnødder

15 g valnødder
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hæld vand i en gryde og tilsæt grødrisene.
2
Kog risene ved jævn varme i 2-3 minutter under omrøring..
3
Tilsæt mælken og kog under omrøring ved svag varme i 5 minutter.
4
Læg læg på og kog i cirka 25-30 minutter. Rør i grøden undervejs og hold øje med konsistensen og tilsæt lidt vand eller mælk hvis den bliver for tør.
5
Tilsæt salt og rør rundt.
6
Skræl æble, fjern kernehus og skær i tern.
7
Bring æblerne i kog i en lille gryde sammen med vand, vaniljesukker, kanel og sukker og lad det simre, indtil konsistensen er som du vil have den. Tilsæt mere vand hvis kompotten koger tør og smag eventuelt til med lidt salt eller mere kanel.
8
Hak valnødder groft og rist dem let på en tør, varm pande.
9
Servér risengrøden med lun æblekompot og ristede valnødder på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Æble
Håndfuld 4:Grødris, rå
Fedt:Valnød
Smagsgivere:Salt; stødt kanel; sukker; vaniljesukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt