Tab dig med 3-modellen på 50 dage

Nyt forløb fra 7. maj: ”Tab dig med 3-modellen på 50 dage. Køb nu og få 35% Early Bird-rabat.

Bliv medlem Læs mere

Risret med soltørrede tomater og sorte bønner

Denne opskrift er designet til brug i nødsituationer, såsom ekstreme vejrhændelser, cyberangreb eller krig. Den er baseret på langtidsholdbare fødevarer og fokuserer på at spare vand, køkkenudstyr og varmekilder. For at tilberede denne ret, kræves der dog et varmeblus.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 25. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

2 dl ris, rå
1 spsk. olie
1 tsk. hvidløgspulver
5 dl vand
½ bouillon, terning
salt og peber
60 g soltørrede tomater
240 g sorte bønner, tilberedte
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Risene skal lægges i blød natten over. Hvis du ikke lægger risene i blød, skal du skylle dem godt flere gange.

Sådan gør du

1
Dagen før: Kom ris i gryden sammen med en god mængde vand. Lad dem stå natten over med låg på.
2
Dagen efter: Hæld vandet fra risene og vend olie og hvidløgspulver i. Steg risene i 2-3 minutter under omrøring. Kom så vand og bouillonterning ved og bring risene i kog. Rør rundt og læg et låg på. Indstil varmekilden, så risene står og simrer i cirka 12 minutter til de er møre. Rør i risene i ny og næ. Hæld eventuelt mere vand ved, hvis de er ved at koge tør - men konsistensen må gerne være som risotto.
3
Dræn bønnerne, skyl dem med lidt vand og lad dem dryppe af i en si. Skær tomater i små stykker.
4
Vend tomater og bønner i risene og smag til med salt og peber.
5
Servér med det samme.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom lidt rosmarin ved sammen med hvidløgspulveret.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Soltørret tomat
Håndfuld 3:Sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Ris, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløgspulver; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5501100
Fedt:8 g16 g
Kulhydrat:91 g182 g
Kostfibre:15 g30 g
Protein:19 g38 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt