Rodfrugtlasagne med linser toppet med ost

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 6. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lasagne

1 løg
2 fed hvidløg
200 g champignoner, brune
300 g rodfrugtblanding, rå
1 spsk. olie
½ tsk. chilipulver
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
4 dl vand
400 g hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 bouillon, terning
salt og peber
240 g grønne linser, tilberedte
130 g frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover
130 g lasagneplader
60 g ost, 31+/ 18 % eller derover

Pynt

1 ½ håndfuld krydderurter efter eget ønske
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg fint. Skær champignon i skiver eller små tern. Skræl rodfrugter og skær dem i små tern.
3
Opvarm en gryde og kom olie i. Svits alle grøntsagerne til de begynder at tage farve. Krydr med chili, timian og oregano. Hæld vand ved og kom hakkede tomater, tomatpuré og bouillonterning i. Lad saucen koge i et par minutter og smag så til med salt og peber.
4
Dræn linserne fri for vand og vend dem i saucen.
5
Skær mozzarella i helt tynde skiver.
6
Kom et lag af sauce i bunden af et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader på. Kom et lag sauce på igen og fordel så mozzarella ovenpå i et tyndt lag. Fordel så et lag lasagneplader på osten og slut af med et lag sauce øverst. Bag lasagnen i cirka 35 minutter og drys så ost på toppen. Bag den færdig til osten er smeltet og har taget farve.
7
Servér lasagnen med friske krydderurter på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, brun; hakkede tomater; løg; rodfrugtblanding, rå
Håndfuld 3:Grønne linser, tilberedte
Håndfuld 4:Lasagneplade
Fedt:Frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover; olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; chilipulver; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; tomatpuré; tørret oregano; tørret timian
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt