Sommerburger med oksekød, ost og lynsyltede ærter

En burger er et sikkert hit, når aftensmaden skal på bordet. Prøv denne lækre opskrift på en klassisk burger med ost, salat, rødløg og lækker dressing og tilføj så et nyt twist med lynsyltede ærter, der giver dig den søde og syrlige smag, der hører til i en god burger. Måltidet fylder lidt mere end en hel spisekasse. Det kan sagtens lade sig gøre at holde balancen gennem dagen alligevel ved at spise en mindre spisekasse til et af dagens øvrige måltider.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 22. juni 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Lynsyltede ærter

1 dl eddike
2 tsk. sukker
salt og peber
80 g grønne ærter, rå

Burger og fyld

150 g hakket oksekød, 3-7 %
salt og peber
1 skive ost, 31+/ 18 % eller derover
½ rødløg
1 burgerbolle
1 håndfuld blandet salat

Fraichedressing

60 g fraiche, maks. 9 %
1 spsk. ketchup
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: I denne opskrift er der brugt mere end en hel spisekasse. Det kan du fint gøre og så eksempelvis skabe plads ved at vælge en mindre spisekasse til morgenmad eller frokost.

Sådan gør du

1
Kom eddike. sukker, salt og peber i en lille kasserolle. Kog det i et par minutter. Kom ærterne i, og lad det afkøle.
2
Form oksekød til en flad bøf per person. Krydr med salt og peber og grill eller steg bøf på begge sider til den kernetemperatur, du ønsker. Læg et stykke ost på i de sidste minutter af stegetiden, så osten smelter let.
3
Skær rødløg i helt tynde skiver.
4
Rør fraiche, ketchup, salt og peber sammen til en dressing.
5
Varm brødet og del i halve. Smør lidt fraichedressing på begge halvdele. Byg så burgeren på underbollen med salat nederst, så rødløg, bøf med ost og ærter. Luk med overbollen.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom friske krydderurter i burgeren.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; grønne ærter, rå; rødløg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Burgerbolle
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Eddike; ketchup; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:710710
Fedt:22 g22 g
Kulhydrat:71 g71 g
Kostfibre:10 g10 g
Protein:52 g52 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt