Stegt torsk med risotto med ærter og asparges

Du kan erstatte torsk med havtaske. Havtaske går også blandt nogle som poor man’s lobster (fattigmandshummer) på grund af det delikate fiskekøds lighed med hummerens. Navnet ændrer dog ikke på, at der er tale om en meget fornem spisefisk, som egner sig glimrende til weekendmenuen, gæstemiddagen eller andre særlige lejligheder, hvor maden gerne må være lidt ud over det sædvanlige. Her bliver den stegte havtaskefilet serveret oven på en risotto med hvidvin, grønne asparges og ærter.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 29. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Risotto

¼ løg
1 fed hvidløg
100 g asparges, grøn
1 tsk. olivenolie
60 g risottoris, rå
½ dl hvidvin
1 ¾ dl hønsekødsbouillon
50 g grønne ærter, dybfrost
15 g parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
salt og peber

Fisk

150 g torsk
1 tsk. olie
salt og peber

Pynt

½ håndfuld ærteskud
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg.
2
Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og skær dem i mundrette stykker.
3
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er klare.
4
Kom risene i, og tilsæt hvidvin. Lad det koge ind, til risene har optaget væden. Hæld nu bouillon i lidt efter lidt under hyppig omrøring, til risene har optaget væden. Den samlede kogetid er cirka 15 minutter. Når der er 3-4 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes asparges og ærter. Spæd eventuelt mere bouillon til hvis nødvendigt.
5
Tilsæt revet parmesan, og smag til med salt og peber.
6
Steg torsken i olie på en pande i cirka 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
7
Anret risotto i en dyb tallerken. Læg stegt torsk oven på, pynt med ærteskud, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; grønne ærter, dybfrost; løg
Håndfuld 3:Torsk
Håndfuld 4:Risottoris, rå
Fedt:Olie; olivenolie; parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; salt og peber; ærteskud
Nydelseselementer:Hvidvin
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt