Stuvede bønner med naanbrød

Det tager kun 20 minutter at trylle denne smukke ret frem. I opskriften har vi brugt bønnemix fra frost, og det kan du med ro i maven bruge – sundhedsværdien er fuldt på højde med de friske grøntsager. Når grøntsagerne er ristet af på panden, tilsætter du fløde og mælk, så du får den lækre og cremede stuvning, der giver retten det sidste prik over i’et. Nyd dine stuvede bønner sammen med naanbrød eller brug bønnerne som fyld i pitabrød eller tortillawraps.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 9. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Bønnestuvning

1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 ds. bønnemix, tilberedte
100 g spinatblade, rå
10 g olie
1 knsp. chiliflager
200 g grønne bønner
1 dl fløde, 38 %
1 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Tilbehør

120 g naanbrød
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Hak løg fint og skær hvidløg i tynde skiver. Skræl gulerødder, og skær i tynde stave.
3
Hæld væden fra bønnemix og skyl eventuelt bønnerne. Skyl spinat, og klem væden fra.
4
Varm en pande op med olie. Svits løg, hvidløg og chiliflager kortvarigt.
5
Kom bønnemix, gulerodsstave og grønne bønner på panden, og lad blandingen småstege under omrøring i cirka 5 minutter.
6
Vend spinaten i, og tilsæt fløde og mælk. Kog op, og smag bønnestuvningen til med salt og peber.
7
Lun naanbrødet i ovnen i cirka 5 minutter, imens stuvningen småsimrer.
8
Servér bønnestuvning i en skål med brød til.

Tips og gode råd

Tip #1
Erstat fløde og mælk med kokosmælk, for en vegansk udgave.
Tip #2
Brug en tortilla i stedet for naanbrød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne bønner; gulerod; løg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Bønnemix, tilberedt
Håndfuld 4:Naanbrød
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Chiliflager; hvidløg; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:31 g62 g
Kulhydrat:53 g106 g
Kostfibre:20 g40 g
Protein:18 g36 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt