Thai fiskefrikadeller med rød karrypasta og rissalat

Fiskefrikadeller er en nem og økonomisk måde, hvorpå du kan få mere fisk på gaflen i hverdagen. De smager herligt med kogte kartofler og remouladesovs eller på en skive rugbrød dagen derpå. Du kan dog også vælge at peppe den klassiske fiskefrikadelle op som her, hvor den er tilsat et skud thaikrydring i form af karrypasta og grønne bønner. Thai fiskefrikadellerne bliver her serveret med en farverig rissalat med koriander, citron og grønt.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 14. maj 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rissalat

70 g ris
1 rødløg
1 peberfrugt
2 tomater
100 g agurk
100 g grønne ærter, dybfrost
4 spsk. koriander
½ citron
salt og peber

Fiskefrikadeller

50 g grønne bønner
400 g fiskefars, torsk
2 tsk. rød karrypasta
1 spsk. olie
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken, og afkøl.
2
Pil og hak rødløg. Skær peberfrugt, tomat og agurk i tern. Hæld kogende vand over ærter, og lad dem trække et par minutter. Hæld vandet fra. Hak koriander. Kom det hele i en skål sammen med ris, og smag til med citronsaft, salt og peber.
3
Skær endespidser af bønner, og snit resten i tynde skiver. Bland med fiskefars og rød karrypasta, form til små, flade fiskefrikadeller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
4
Anret thai fiskefrikadeller på en tallerken sammen med rissalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge fiskefars på laks eller en blanding af laks og torsk.
Tip #2
Brug gerne rød karrypasta med så lavt et saltindhold som muligt. Justér mængden efter smag og behag.
Tip #3
Servér eventuelt med sød chilisauce.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; grønne bønner; grønne ærter, dybfrost; peberfrugt; rødløg; tomat
Håndfuld 3:Fiskefars, torsk
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Citron; koriander; rød karrypasta; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:23 g46 g
Kulhydrat:67 g134 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:33 g66 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt