Vegetarlasagne med squash, aubergine og kidneybønner

Lasagne er en ægte familieklassiker, som de fleste forbinder med hakket oksekød, tomater og ostesauce. Vi har lavet en lasagnevariant til dig, som er helt uden kød, men til gengæld proppet med gode grøntsager og kidneybønner – selvfølgelig bagt i ovnen mellem lasagneplader og med både tomat- og mornaysauce. Du får mæthed og smag, og så er retten i øvrigt et godt bud på en måde at spise flere bælgfrugter, der er et godt, sundt og billigt alternativ til kød.

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 17. marts 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

6 lasagneplader, fuldkorn
3 fed hvidløg
2 løg
3 gulerødder
1 squash, rå
1 aubergine, rå
1 grøntsagsbouillon, terning
2 dl kogende vand
20 g olie
300 g tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
1 tsk. salt
1 drys peber
500 g mornay sauce, 8-9%
240 g kidneybønner, tilberedte
150 g ost, maks. 30+/17 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Kog lasagnepladerne i cirka 10 minutter.
3
Hak hvidløg og skær løg og skrællet gulerod i tern. Skær squash og aubgergine i tynde skiver på langs af hele grøntsagen. Brug en tyndskræller, et mandolinjern eller en skarp kniv.
4
Opløs bouillonterning i kogende vand.
5
Svits hvidløg, løg og gulerod i olie i 5-6 minutter til grøntsagerne tager farve. Kom tomatsauce og bouillon ved. Krydr med salt og peber. Lad gulerodsblandingen koge i et par minutter og sluk så for varmekilden.
6
Læg nu lag i et ovnfast fad. Start med halvdelen af gulerodsblandingen, så halvdelen af squash- og aubergineskiverne og halvdelen af mornay saucen. Drys alle kidneybønnerne på. Læg et lag med 3 lasagneplader på. Læg derefter resten af gulerodsblandingen på, et lag af squash og aubergine og de sidste 3 lasagneplader. Slut af med resten af mornay saucen og drys revet ost på.
7
Bag i cirka 55 minutter. Læg et stykke folie over retten hvis den bliver for mørk. Alternativt kan du vente 35 minutter af ovntiden, før du drysser revet ost på.
8
Sevér med et drys af salt og peber.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan erstatte kidneybønner med oksekød, laks eller kylling.
Tip #2
Spis en grøn salat til.
Tip #3
Pynt med friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; gulerod; løg; squash, rå; tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Kidneybønne, tilberedt; ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Olie
Smagsgivere:Grøntsagsbouillon, terning; hvidløg; peber; salt
Mælkedressing:Mornay sauce, 8-9%
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5702280
Fedt:23 g92 g
Kulhydrat:53 g212 g
Kostfibre:12 g48 g
Protein:30 g120 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt