Citronvafler med bær

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 15. juni 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Vafler

60 g hvedemel
25 g fuldkornshvedemel
1 ½ spsk. sukker
1 knsp. salt
1 ½ tsk. bagepulver
2 citroner
4 æg
20 g smør
1 dl mælk, maks. 3,5%
4 tsk. olie

Andet

120 g jordbær
60 g hindbær
60 g brombær
4 spsk. fraiche, maks. 9 %

Pynt

1 spsk. flormelis
citronmelisse
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Si mel, sukker, salt og bagepulver ned i en skål. Riv citronskallen fra citroner over melblandingen. Pres citronsaften ned i en kop.
2
Del æg i blommer og hvider, og pisk æggehviderne stive.
3
Smelt smør ved lav varme i en lille gryde.
4
Pisk derefter æggeblommerne i et til to minutter og rør mælk, citronsaft og smeltet smør i.
5
Vend melblandingen i de våde ingredienser – det gør ikke noget, at der er lidt klumper i. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i.
6
Bag nu mellem 4 til 6 vafler. Spray eller pensl vaffeljernet med olie mellem hver ny bagning.
7
Anret vaflerne på en tallerken med en symfoni af bær ovenpå, samt fraiche. Si lidt flormelis på toppen og pynt eventuelt med citronmelisse og citronskal

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Brombær; hindbær; jordbær
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Fuldkornshvedemel; hvedemel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Citron; citronmelisse; flormelis; salt; sukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Bagepulver
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt