Søde muffins med gulerod, chokolade og mandler

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 26. januar 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

180 g gulerødder
1 banan
2 æg
35 g fuldkornshvedemel
1 ½ spsk. vaniljesukker
1 nip salt
½ tsk. kardemomme
60 g mandler
40 g mørk chokolade, 70 % eller derover
30 g havregryn
½ tsk. bagepulver
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl og skær gulerødder i mindre stykker. Kog demi vand i 12 minutter i en lille kasserolle med låg, de må ikke koge tør for vand.
3
Blend banan, æg, fuldkornsmel, vaniljesukker, salt, kardemomme og de kogte gulerødder til en ensartet dej. Det tager cirka 30 sekunder.
4
Hak mandler og chokolade. Bland havregryn, bagepulver og halvdelen af de hakkede mandler godt sammen, og rør det i dejen.
5
Tilsæt chokoladestykkerne, og fordel cirka to spiseskefulde dej i hver af 8 små muffinsforme. Drys med de resterende hakkede mandler.
6
Bag dem i 20-22 minutter, til de er gennembagte. Lad dem afkøle.
7
Servér en portion muffins (4 små muffins) med en kop kaffe eller te.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Banan; gulerod
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Fuldkornshvedemel; havregryn
Fedt:Mandler; mørk chokolade, 70 % eller derover
Smagsgivere:Kardemomme; salt; vaniljesukker
Frit:Bagepulver
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt